Založ si blog

Prepisovači dejín na kyjevský masaker s pred 80 rokov sa nesmie zabudnúť

 

Žijeme zvláštnu dobu kde ľudské hodnoty strácajú platnosť a prevláda nevraživosť, zloba a nenávisť kde sa ľudia triedia na „dobrých a tých ostatných“ a chyba už iba nepatrný krok aby deľbu mocní nezneužili a nedávne dejiny znovu zopakovali. Žijeme dobu pandemicku ktorou sa ako človek narodený už  dobe dlhotrvajúceho mieru sa nemôžem stotožniť. Nemôžem mlčať a musí niektorým z nás pripomenúť  nedávnu dobu kde mier a pokojný život bol besnením zvrátenej ideológie naštrbený a vyústil do genocídy „nečistej rasy.“

V posledných rokov v rámci tzv. demokratizačného procesu východoeurópskych a zvlášť štátov zo slovanským obyvateľstvom bývalého OST- bloku po II. Svetovej vojne ideologický rozdelenej Európe sa konšpirační ideológovia prikláňajú ku klamnej anglosaskej doktríne vzniku a príčinách  doteraz najstrašnejšej a najničivejšej vojny založenej na prekrúcaní svetových dejín. Na pripomenutie pochybovačom a prekrúcačom dejín chcel by som pripomenúť, že dejiny sa síce politický dajú prekrútiť, ale pravda o nich nie a tak musí zostať, že za tragédiou II. Svetovej vojny stoji a vždy bude zodpovedný nemecký militarizmus a jeho politická ideológia nacizmu. Po obsadení Rakúska a časti Československa a klamnom začiatku vyvolania vojnového konfliktu Nemeckom dobitím Poľska sa Wermacht posinený úspechom na východe pustil v do čudnej vojny zo Západom v ktorý bez väčších prekážok obsadil, získal materiálne a ľudské zdroje na ďalšie výboje. Ďalšou obeťou sa malo stať územie vtedajšieho Sovietskeho zväzu ktoré chceli vojenský zničiť a jeho národy žijúce pod jedným štátnym útvarom podľa veľkolepého plánu „Generalplán Ost,“ vypracovaného realizačným týmom pod vedením Reiharda  Heydricha etnický vyčistiť. Tu úž nešlo iba obsadenie územia, ale zdecimovanie, čiastočne zotročenia a vyvraždenie Židov, Slovanov, Rómov a iných tzv. menejcenných národov Európy a že to mysleli vážne chcel by som týmto pochybovačom a prekrúcačom dejín pripomenúť hrôzostrašný masaker na civilnom obyvateľstve ktorý sa stál pred 80 rokmi v okupovanom Kyjeve na vtedajšom území ZSSR.

Hneď po napadnutí Sovietskeho zväzu v júni 1941 podľa uvedeného plánu zriadené vražedné jednotky Einsatzgruppen ktoré boli určene po prechode frontu zhromažďovať a vraždiť Židov, Rusov, Ukrajincov, politických funkcionárov, komunistov a ďalšie nežiaduce osoby a práve Kyjev sa stal prvým masovým hrobom ktorý ukázal, že Haydrichov plán na riešenie židovskej a slovanskej otázky mysli Hitler vážne.

Desať dni po obsadení Kyjeva nemeckým Wermachtom sa v meste objavila vyhláška: Všetci osoby židovského pôvodu zdržiavajúce sa v Kyjeve a jeho okolí sú povinní sa dostaviť v pondelok 29. septembra 1941 o ôsmej hodine ráno na roh ulíc Melnikova a Dokterivská. Vezmú si zo sebou svoje dokumenty,, peniaze a iné cennosti, teple oblečenie a spodnú bielizeň. Kto neuposlúchne tento rozkaz a bude pristihnutý na inom mieste bude zastrelený. Kto z občanov vnikne do prázdnych židovských bytov s úmyslom rabovať bude zastrelený.

Aj keď v tom čase žilo v okolo 150 tisíc osôb židovského pôvodu a časť z nich sa prezieravo zachránila evakuáciou do vnútrozemia, alebo vstupom do armády aj tak v tento deň prišlo na zjednane miesto vyše 30 tisíc ľudí vo viere, že budú deportovaní mimo Kyjev. Po zhromaždení ľudí na zoradisku dali velitelia komanda Kurt Eberhard, Friedrich Jeckeln, Otto Rasch a Paul Blobel svojim dvesto vojakom a ich asistentom z ukrajinskej banderovskej milície pokyn odpochodovať na miesto zvane Babin Jar kde v hlbokej rokline v priebehu dvoch dni drastických a krutých podmienkach zavraždili 33771 ľudí väčšinou starších mužov, žien a deti. Pár ľudí ktorí masaker iba akýmsi zázrakom prežili po vojne pred súdom z vrahmi vypovedali, že ľudia počas niekoľkých sekúnd od hrôzy zošediveli, matky pri odoberaní deti a hádzaní do hlbokej priekopy zošaleli. Nemeckí a banderovskí vrahovia ktorí vykonávali vraždiacu exekúciu ľudí nechali zobliecť a nahých odvádzali k rokline a odtiaľ sa už nevracali. Nad popraviskom celý deň krúžilo lietadlo aby prehlušilo nárek vražedných ľudí a streľbu do nich. Popravy v rokline ale aj na iných miestach pokračovali na celom dobytom území Sovietskeho zväzu, ale Babin Jar sa stal mementom fašistickej hrôzy, ktorý si treba v piete pripomenúť aby sme sa svojou ľahostajnosťou a dôverou terajších mocných nedostali do podobnej situácie.

 

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.