Založ si blog

Komu slúži tento štát ktorý za nič nemôže.

Je streda 4.12.2013 14.20. 

Práve prebieha v našej jednej slovenskej televízií priamy prenos z tlačovej besedy pod názvom „Parkovanie pred nemocnicami“ na ktorej sa zúčastnene zástupkyňa vlády Slovenskej republiky pani ministerka zdravotníctva a pán riaditeľ štátnej Fakultnej nemocnice Bratislava.

Nemocnica pred rokom podpísala zmluvu z niekým pre uvedených zúčastnených funkcionároch nezmámim koncesionárom koncesionársku zmluvu ktorá povolila vyberať poplatky za parkovisko pred štátnou Fakultnou nemocnicou. Koncesionár podla zmluvy pred mesiacom upravil parkovisko, postavil rampy namontoval parkovacie automaty a od 1.12.2013 vyberá za parkovanie 1euro za hodinu. Parkov-né platí pre pacientov, lekárov, zamestnancov ako aj pre všetkých ktorí si zaparkujú auto na nemocničnom parkovisku celých dvadsaťštyri hodín.  Je skutočne trápne pozerať a počúvať ako sa vyhovárajú, že oni nič oni nič nevedia oni nič nespravili za to môžu pred tým. Nechcem rozoberať ani reprodukovať túto tlačovú besedu, lebo každý kto ma záujem si ju môže v repríze pozrieť, ale sa chcem opýtať či problém ktorý v poslednom čase rozpútal celonárodnú diskusiu a o ktorom sa už pomerne dlho vedelo nebolo možne vyriešiť a problém z parkovaním nechať svojmu osudu.

Dnes sa všetci kompetentný od predstaviteľov vlády, vysokých štátnych inštitúcii vyhovárajú a vinu zvaľujú na niekoho neznámeho. To v tejto vraj demokratickej republike nie je nijaká inštitúcia ktorá by zabránila okrádaniu všetkých bezbranných zamestnancov nemocníc a chorých občanov ktorá by prehodnotila chybne podpísanú zmluvu a vo veci spravila poriadok?  Kde je vláda, parlament, súdy komu to vlastne slúžia?

Niekto mi bude oponovať, je tu právny štát ktorý musí chrániť záujem jednotlivca,súkromný majetok atď. ale tento právny štát by v prvom rade mal chrániť svojich občanov.

 

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.