Založ si blog

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v tom negatívnom zmysle priniesla toľko ospevovaná Nežná revolúcia a raz sa tej ospevovanej dobroty dožijú aj oni.

Po 34 rokov abstraktnej demokracie okrem rozkladu slovenskej ekonomiky, medziľudských vzťahov, školstva sociálnej sféry sa najvýraznejšie rôznymi reformami zdevastovalo bývalé Československé zdravotníctvo. Rozbila sa vybudovaná sieť zdravotníckej postupnosti kde každý občan podľa bydliska, alebo pracoviska mal svoje zaradenie a uloženú zdravotnú dokumentáciu: Príchodom súkromných poisťovni do zdravotníctva sa porušili obvodné, alebo podnikové zdravotnícke strediska, Okresné UNZ, Krajské UNZ až po špičkové celoštátne zdravotnícke kliniky kde  každý občan-pacient nehľadiac na finančné liečebné náklady bol podľa potreby liečený tak aby nemocnicu opustil čo v najlepšom zdravotnom stave. Toto všetko sa v záujme zisku súkromných poisťovni, ale aj zdravotníckych zariadení  okrem minimálnej siete štátnych zdravotníckych zariadení nahradilo súkromnými ambulanciami všeobecných lekárov, špecialistoch a súkromných nemocníc kde je pri výbere lekára pacient odkázaný sám na seba bez toho aby vedel kde sa ma obrátiť aby bol kompletne liečený. Týmto počinom sa znížila dostupnosť zdravotníckej starostlivosti, oddialili sa zákroky a väčšia časť bežných občanov, pacientov dostáva na okraj sociálneho ponížená, zúfalstva predčasnej straty života, len preto, že sa nedožijú termínu lekárskeho zákroku na ktorí boli objednaní. Ba dokonca sú prípady, že si potencionálný pacienti vo svojej bezradnosti sami siahnu na život.

O tom, že ľudia potrebujúci akútnu zdravotnícku pomoc a naše rozdrobené sa nesystematické zdravotníctvo to nerieši svedči aj posledný prípad mladej rodiny z obce Veľký Lom ktorý otriasol celým Slovenskom, kde mladý murár Radoslav v bolestiach a na liekoch čakajúc na operáciu kĺbu nezniesol svoje fyzické utrpenie a obesil. V psychickej bolesti nad stratou svojho druha a otca ich spoločnej dcérky mladá mamička Viktória najprv udusila ich spoločnú dcérku Emmu a sama ukončila na tej istej hrade svoj život aj ona. Politici všetkých znepriatelených strán zanechajte svoje žabomyšie vojny, zamyslite sa a začnite riešiť problémy aj bežných ľudí.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

RTVS vzchopte sa povedzte občanom o 17 novembri celú pravdu

17.11.2023

Už od samotného rána 17. Novembra 2023 svojim stálym poslucháčom pri príležitosti štátneho sviatku SR tzv. Zamatovej revolúcie verejnoprávna RTVS prostredníctvom Slovenského rozhlasu vymýva mozgy o kladoch čo nám bežným občanom tento štátny prevrat priniesol. O tom čo nám spomínaný politický prevrat zobral o tom verejnoprávna RTVS taktne mlčí čim nás svojich [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.