Založ si blog

RTVS – komu to vlastne slúžiš?

RTVS je verejno – právna organizácia pre úplnosť štátna platená štátom a zo zákona aj každým občanom Slovenska ktorý vlastni elektriku zástrčku a slúži na informáciu občanov. Takto by sa polopatisticky a zrozumiteľne vyjadriť náplň našej Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu. Bohužiaľ skutočnosť je neraz iná.

Ako občan si hneď ráno zapnem Slovenský rozhlas a ten v rôznych obmenách slúžil ako informačný zdroj niekoľko desaťročí, ale zdá sa časy sa menia. Hneď ráno sa na mňa nasype prúd reklám, že ta a ta herečka sa vyspala s tým. Taký a taký zabávač melie z posledného a podobne nezmysli ktoré určite dráždia svojich aj tých najvernejších poslucháčov.

Nechcem poúčať čo ma a čo nemá vysielať verejno – právne médium na to ma svoje vedenie, parlamentnú kontrolu, určite svoj štatút schválený nejakou radou, ale chcem poukázať, aj napriek kladným výsledkom vo svojej verejno – právnej činnosti v poslednej dobe začína sa znižovať k bulváru, ale ten nám zabezpečujú iné média ktoré z toho žijú a abonenti si ich platia sami.

Niekto nad tým kývne rukou, tak si nalaď niečo iné, niekto zapochybuje, veď to nie je pravda a tak chcem uviesť jeden príklad zo včerajška.

Slovenský rozhlas od rána okrem bežných správ chrlil nezmyselných reklám aj hlavnú správu dňa zo súdu v Budapešti čo podľa súdnosti patrí niekam inde. Večer pri sledovaní TV novín vysielanie prerušila jedna z našich komerčných televízii vysielanie a ukázala šot z narušenia verejného poriadku akýmisi záhadnými ľuďmi. V obraze boli ozbrojení ťažko-odetí policajti ktorí mánalali zrejme bendrekami ktorými narážali pod ním sa od bolesti zvijajúcom človeku. Nepochopil som o čo ide tak som si prepol na Slovensku televíziu kde išli večerné správy veď určite to tak bude veď ona prvá by mala o takých situáciach občanov informovať, ale nič ani slovko. Zapol som Slovenský rozhlas nič, ticho. Ráno som to zopakoval hlboké mlčanie.

Preto ako občan sa pýtam komu to ta naša verejnoprávnosť slúži, alebo podobnosť iba náhodná z pred roku 1989?

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".