Založ si blog

Na bomby peniaze sú, ale na lieky sa robia zbierky. . .

 

Dnes 17.7. 2023 sme si bežní občania Slovenska v masovokomunikačných prostriedkoch vypočuli, alebo prečítali nelichotivú výročnú správu Európskej komisie, že občania Slovenska vedú európsky peletón úmrtia na onkologické ochorenia, ľudové povedané na rakovinu akéhokoľvek druhu. Každý druhí občan a možno aj viac ktorí prichádza do styku zo slovenským zdravotníctvom hovorí, že slovenské zdravotníctvo je choré. Podľa týchto prognóz bežných ľudí, ale aj odborníkov slovenské zdravotníctvo vyzerá skutočne zlé tak Slovensko nebude zaostávať ani v iných nemociach nielen v rakovine.

Takže tak občania Slovenska máme sa na čo v budúcnosti tešiť. Keď sa tak bežný občan nad tým všetkým zamysli napadne ho jedna zaujímavá skutočnosť ktorá sa tu v tomto štáte už vyše tridsať rokov omieľa: „Niet peniaze.“ Ale ako, že niet? V médiách bežný občan denne počúva, toľko a toľko miliárd sa dáva na armádu, toľko a toľko miliárd na bomby, helikoptéry, stíhačky, tanky, transportéry. Robíme všetko preto, len aby sme sa ukázali pekní u našich „priateľov.“ Nakupujeme zbrane vo veľkom a  peniaze ktoré majú zachraňovať životy Slovákov mrháme na zbrane ktorými sa vzájomne vraždia dve východné slovanské národy.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.