Založ si blog

Zídeme sa v krematóriu občania. . .

 

Každý z nás občanov Slovenska si uvedomuje, že žijeme zvláštnu dobu tzv. dobu pandémiu,  ktorú sme si bežní ľudia tejto planéty Zem pred rokom ani nevedeli predstaviť nieto ešte zažiť, ale ako sa zdá prispôsobujeme sa slovenskému porekadlu. „ Nikdy nebolo tak zle aby nebolo horšie.“ Aj keď sme sporadický z našich médií počuli o nejakých epidémiách niekde ďaleko v Afrike, tak sme sa tým veľmi nezaoberali, lebo nás sa to nejako nedotýkalo. Všetko to sme začali vnímať až pred rokom keď to priamo začalo ohrozovať nás samotných. Pozvoľne sme uzneseniami našej vlády prostredníctvom médií začali prispôsobovali danej realite keď sa táto kovidová pliaga začala zmocňovať  nás samotných sme sa väčšina z nás snažili byť zodpovední a plniť rozhodnutia štátnych orgánov.

Aj keď sa ako občan tohto štátu sa v rámci zachovania duševného zdravia pokiaľ môžem v poslednom čase vyhýbam sledovaniu každodenného masírovania nás občanov negatívnymi  a niekedy až hororových správ ohľadom covidu 19 ma tento morbídny titulok napadol dnes v nedeľu ráno pri nechcenom počúvaní ranných rozhlasových správ.

Pozrime sa čo sa to vlastne na tom Slovensku deje? Po lete roku 2020 akoby našej vláde a ich orgánom po rôznych chaotických rozhodnutiach živených našimi objektívnymi médiami začal dochádzať dych. Všeobecná panika z budúcnosti ktorá sa šíri medzi ľuďmi po vyhlásení akoby vojnového stavu prináša do života strach o seba, blízkych, ale aj ako ďalej  ktorý naše média média stále stupňujú. Neviem komu to prospieva,  ale mám dojem, že je to všetko akoby bol záujem nejakej vrchnosti držať občanov v napätí a poslušnosti. Po zneisťovaním už tak vystresovaných občanov o nedostatku nemocničných lôžok prichádza nová Jóbova zvesť. Čerstvý príklad šírenia strachu našimi médiami je tzv. kríza pohrebných služieb a nedostatok pohrebných kapacít našich krematórií.

Ospravedlňujem sa svojim čitateľom, že takou témou sa zaoberám v nedeľu, ale nedalo mi aby som si pre zvedavosť  nepozrel dostupnú štatistiku úmrtnosti na Slovensku za posledných desať rokov do roku 2019. Zistil som, že priemer ročnej úmrtnosti na rôzne choroby, poranenia a pod. sa pohybuje medzi číslom 52 až 53 tisíc ročne. Po prepočte dňami  priemerne zomrie na Slovensku 145 ľudí denne. V čase pandémie u nás je štatistický hlásených okolo sto úmrtí iba na covid 19. K tejto štatistike aby bola objektívna mi chyba celková úmrtnosť ktorá by určite prispela k reálnemu stavu úmrtnosti v súčasnej dobe na Slovensku a tým aj k ukľudneniu občanov, ale naše média to robia naopak znova vnášajú medzi ľudí strach a paniku, lebo to vyzerá tak ako by sme už všetci mali zomrieť, ale mi naopak chceme žiť a tešiť sa naďalej.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.