Založ si blog

Kto nám to v súčasnosti na Slovensku vládne?

 

Pri tak jednoducho položenej otázke si každý súdny človek okamžite vie rýchlo odpovedať.  „…no predsa podľa Ústavy SR nám tu po regulérných  voľbách vládnu zvolené inštitúcie.“ Presne tak by to malo byť veď to vedia aj žiaci na základnej škole občianskej náuky keby Slovensko ako samo deklaruje bolo suverénny, demokratický a právny štát. Podľa Ústavy SR zákonodarnú moc v štáte by mal mať zvolený parlament, výkonnú moc by mala mať vláda ktorú z poverenia prezidenta republiky zostavili víťazne strany a tzv. súdnu moc by mali mať represívne orgány, prokuratúra a súdnictvo a všetko to by mala zastrešovať prezidentka republiky.  Ale zdá sa, takéto usporiadanie na Slovensku ktorá si hovorí demokratická spoločnosť v poslednom čase akosi neplatí.

Bežný človek, sledujúc politiku ako sa v našich končinách hovorí „iba tak z rýchliku,“ po otvorení novín, zapnutia rádia či televízie nadobúda dojem, že na Slovensku vládnu predovšetkým niekým v pozadí riadené a usmerňované práve tieto média a to je jedno či sú to súkromné, alebo verejnoprávne.  Slovenské média prostredníctvom svojich vyvolených novinárov, určujú a z akoby z tajných skrýš vyberali a dávkovali senzačné správy začínajúce sa tajuplným a všetko ovládajúcim treťotriednym podvodníkom Kočnerom, jeho nepreniknuteľnú a vraj odhalenú TREEMU a trezorovými nahrávkami zo stretnutí  zo štátnymi úradníkmi premiesene už desať rokov starými správami o nejakej Gorile ktorú donekonečna vyšetrujú, ale doposiaľ aj keď všetci už dávno vieme kto je za to zodpovedný nevyšetrili nič. Po týchto tajných a záhadných odhaleniach začínajúcich sa slovom „vraj,“ nastupujú politici z obidvoch táborov. Najprv pred kamery nastupujú a nasledujúcimi parlamentnými voľbami rozháranej opozície chrliacej oheň a síru na vládnúcu koalíciu. Potom nastupuje rozpadavajúca vládna koalícia a ta kajúcne si priznáva chyby, pod tlakom médií prijíma chaotické rozhodnutia  a za okamih sa snaží meniť zákony, nariadenia a predpisy tak ako im nenápadne diktujú média v prípade koaličnej neochoty nastupujú pochybné mimovládne organizácie podporené profesionálnymi a dobré platenými krikľúňmi z ulice a kruh sa uzatvára. Trasúci sa koaličníci pod tlakom médií a opozície  priznajú všetko čo majú nahodené vyzývajú svojich aj ne svojich  tí odstupujú, sypú si popol  na hlavu bez toho aby pracovali tí čo majú na tom pracovať orgány činne v trestnom konaní a právoplatné usvedčiť tých čo sú za tento stav zodpovední a podľa zákona ich potrestať.

Preto ako obyčajný a bežný občan a určite nie iba ja sa pýtam kompetentných kto nám to tu vládne, média, alebo zákonné inštitúcie?  Parlament by sa mal zaujímať aby zákony slúžili ľuďom a štátu, vláda by sa mala vládnuť aby nám žilo lepšie a spravodlivosť by mali byť pre všetkých rovnaká, ale k tomu za týchto podmienok ma Slovensko veľmi, veľmi ďaleko.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.