Založ si blog

Mrazivé slova našej krásnej prezidentky

 

To že ľudské slova  pre toho komu sú určene vedia povzbudiť, potešiť, pohladiť je dávno známa pravda, ale ľudské slova vedia prijímateľa aj  zarmútiť, zdeptať,  znenávidieť, alebo prekvapiť, preto mnoho našich občanov voličov aj nevodičov novej slovenskej prezidentky pani Čaputovej zostalo pri prvých návštevách zahraničia prvých štátnických činov tak trocha zaskočených.

Pri nedávnej návšteve našej peknej prezidentky pani Čaputovej v centrále vojenskej inštitúcie NATO v Bruseli slova o posielaní našich vojakov do cudzích štátov a zvyšovaní výdavkov na zbrojenie prekvapili. Slova ktoré tam vyriekla z nežných ženských úst matky prekvapili nejedného mierumilovne zmýšľajúceho človeka, lebo neveštia pokojnú mierovú budúcnosť pre nás slovenských občanov čo žijeme teraz tu, ale ani pre tých ktorí prídu . Prekvapili a mrazia, keď pani prezidentka prisľúbila, že peniaze ktoré vytvoria prácou naši slovenskí ľudia budeme posielať na zbrojenie, na rozvoj nových zbrani na vesmírne vojny ktorí majú iba jeden cieľ vraždiť. Vraždiť nevinných iných nám vraj nepriateľských ľudí. Jej slova prekvapili o to viac, že v štáte ako je malé Slovensko kde nefunguje zdravotníctvo, sociálny systém, školstvo, kde 10% jeho občanov žije pod hranicou chudoby, kde státisíce vzdelaných ľudí otročia v zahraničných fabrikách, robia sluhov bohatých rodinách a u nás sa nemá kto postarať o rodičov a prarodičov ktorí svoju jeseň života prežívajú opustení a neraz aj doslova vyhodení a nepotrební.

Priatelia a občania Slovenska ktorí chcete žiť v mieri, vážiť si všetkých ľudí bez rozdielu pohlavia, národnosti, rasy a farby pleti, tešiť sa zo svojej práce, deti si pamätajte jedno, že na zbrojení a vojnách odjakživa bohatnú bohatí a mocní, ktorí prepracovanými metódami o nepriateľov burcujú nás ostatných obyvateľov sveta k vojne a vraždeniu sa navzájom nevinných ľudí. Oni si povedia, „veď mi vo svojich podzemných bunkroch a súkromných ostrovoch v prípade vojny prežijeme,“ a keď sa ich opýtate čo ostatní, hneď majú odpoveď: „Čo je nám po nich….“ …a mi ostatní aj keď nám naša pani milá prezidentka z úsmevom radi, máme s tým súhlasiť?

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.