Založ si blog

Vy ste najväčší zločinci na svete. . .

 

Ako jeden z bežných Slovákov sa po určitých skúsenostiach z posledných rokoch z objektivitou predkladaných správ, zaujatých televíznych a rozhlasových komentárov v prospech jednej strany bez oponentúry  o domácu, ale aj zahraničnú politiku sa mimoriadne už nezaujímam. Nie, žeby som na novinárov a média úplne zanevrel, raz za čas si prečítam noviny, niekedy popozerám televízne správy, pohundrem, ale niekedy aj pochválim ako státisíce iných občanov Slovenska, ale to je tak všetko čo bežný človek môže terajšej situácii spraviť. Mrzia ma nešváry v zdravotníctve, sociálnej sfére tak vtedy cíti potrebu ozvať sa, sadnem si k počítaču, aby som ako nestranný človek poukázal na sociálnu nespravodlivosť a problémy s ňou súvisiace, ale dnes urobím výnimku obraciam svoju pozornosť k novinárom a médiám. Priznávam, že k napísaniu tohto článku ma inšpiroval posledný výrok poslanca NR SR predsedu strany SMER a trojnásobného premiéra Róberta Fica ktorý uvádzam v titulke. Uvažoval som nad jeho výrokom, lebo to nebol prvý a zrejme nebude ani posledný jeho výrok na adresu novinárov a médií. Na ilustráciu uvádzam aj ďalšie jeho výroky o „novinárskych prostitútkach“, alebo o „lacných komediantov“, ktorí šmíruju a zasahujú do súkromia niektorých politikov z cieľom zničiť stranu SMER. Nechcem tým pranierovať novinárov, ale ani bagatelizovať silné slova pána poslanca Fica, alebo ho obhajovať len chcem poukázať dôsledky keď sa česť a morálka v politike a médiach sa vytratila z nášho spoločenského života a toto sú dôsledky tejto straty.

Aby som lepšie pochopil prácu a novinárov vzal som si na pomoc Wikipédiu kde sa hovorí:

Novinár, alebo žurnalista je tvorivý pracovník, ktorý je autorom novinárskych, alebo žurnalistických prejavov. Pôvodne to bol človek živiaci sa žurnalistikou iba v tlačených médiách, ale dnes sa týmto názvom označuje aj človek pôsobiaci širšie, rozhlas, televízia či spravodajská agentúra. O novinárskej etike a morálke je môj zdroj skúpy a tak som si spomenul na časy ktoré som prežil v tzv. totalite ako onú historickú dobu v súčasnej dobe označujú niektoré politické spoločenské kruhy.

Aj vtedy boli novinári, žurnalisti, ktorí pracovali pre denníky, časopisy, rozhlas, televíziu a ČTK, ale aj napriek dobe bol som presvedčený, že toto povolanie s týmto pomenovaním pre väčšinu týchto ľudí bolo poslaním, z jasnou náplňou činnosti. Boli to novinári, rebeli vážiac si svoje svedomie a profesionalitu nesprávali sa aby sa len a len mohli zaliečať svojim nadriadeným za lepším „kúskom žvanca,“ stali si za svojím presvedčením a pravdou. Jasne, že boli novinári aj „tí dobrí“, ktorí v honbe za slávou a mamonom slúžili dobe v ktorej pôsobili, prikrášľovali ju, sem  tam aj zaklamali a neraz zapredali svoje svedomie, ale tých sme včas odhalili a neverili sme im.

Bohužiaľ po nežnej tzv. revolúcii kde nám budúci politici stojaci na tribúnach cez vás novinárov sľubovali lásku, svetle zajtrajšky a my plní nadšenia sme im uverili, ale opak bol pravdou. Politické a mocenské kruhy okamžite pochopili moc médií kde sa dá manipulovať, tvoriť verejnú mienku a to všetko využiť vo svoj prospech a preto rýchlo média privatizovali na svoj obraz videnia sveta. Na špinavú prácu si najali armádu novinárov, žurnalistov závislých od svojich chlebodarcov, lebo tu platí, čim si poslušnejší tým si lepšie odmenený. Honbou za senzáciami, výmyslami a veľa krát aj lžami sa stráca morálka, čestnosť nepochybujem o tom, že aj dovtedy čestných ľudí z radov novinárov toto zlákalo a pridali sa na opačnú stranu. Nájdu sa aj výnimky a tým patrí obdiv a česť, lebo títo novinári, žurnalisti sa nespreneverili svojmu poslaniu odolali lákaniu lepšieho života  zachovali si novinársku česť, nezávislosť, ale tí sú za svoje slobodné myšlienky a názory odsudzovaní, prenasledovaní, neraz i zastrašovaní, zaradzovaní k extrémistu, neraz len preto, že, chcú informovať svojich čitateľov, poslucháčov a divákov objektívne,ukázať pravdu z iného pohľadu.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.