Založ si blog

Cítim sa byť slušným občanom, ale s tým čo sa deje na Slovensku nesúhlasím

 

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska ktorý sa postavil po tragickej udalosti pri ktorej prišli dvaja mladí ľudia o život na čelo politickej zmeny na Slovensku v utorok 20. 3. 2018 po 15 hodine nám občanom Slovenska priamom prenose predstavil štyroch vraj nevinných, neskorumpovaných a apolitických mladých ľudí, ktorí z vlastného presvedčenia iba tak spontánne bez akéhokoľvek popudu zo svojich prostriedkov postavili tribúny a zorganizovali mítingi. Podľa ich vyjadrenia všetko to urobili bez  pomoci a politickej podpory opozičných strán, a tiež bez obrovskej mediálnej podpory. Sami zorganizovali celosvetové hnutie a pod heslom „Za slušne Slovensko“ vyvolali mohutné demonštrácie na reorganizáciu skorumpovanej a zločineckej vlády zloženej koaličných strán SMER, MOST a SNS ktoré v parlamentných voľbách v roku 2016 dostali ústavný mandát na vládnutie do roku 2020. Proklamovaným cieľom týchto protestov zo začiatku bolo vyšetrenie a potrestanie vinníkov spomínanej tragickej udalosti, upozorniť občanov a svet, že na Slovensku sa iba tak na počkanie strieľa novinárov, že sa tu kradne, upláca, že sa tu dejú nehoráznosti na ktoré je potrebne upozorniť. Potiaľ by to bolo aj správne a až na malé výnimka sa dá s nimi súhlasiť..

Väčšina občanov je presvedčená, že Slovensko aj napriek určitým pozitívam sa vyše štvrť storočia sa zmieta sociálnych a ekonomických problémov, na jednej strane chudoba, bezdomovestvo, kriminalita, rozvrátené hospodárstvo, zdravotníctvo, školstvo, sociálny systém  a na strane druhej oligarchistický riadený štát kde politici sú podriadení domácim a zahraničným záujmovým skupinám ktoré ekonomický vysávajú tento štát. /podobne je to u všetkých post socialistických krajinách/. Tu je treba pripomenúť, že tento morálny úpadok nezapríčinila súčasná vláda, ale ju zapríčinili všetky predchádzajúce vlády bez rozdielu politickej farby po politickom prevrate po roku 1989.

Títo mladí ľudia nám síce povedali, že bojujú za slušne Slovensko len nám zabudli povedať návod ako to dosiahnuť, ich už nezaujíma čo potom, ich už nezaujíma, že rozvratom budú poškodení ti naj zraniteľnejší ľudia, chudobní pracujúci, dôchodcovia deti, ich iba zaujíma „slušne Slovensko“ ktoré sa samo špiní už dlho, aj zásluhou nás ktorý sme si ho vyštrgali dávno na Slovenských námestiach práve pre tých mladých.

Preto môj osobný dojem je, že v týchto chvíľach aj napriek tomu keď nás z títo mladý ľudia nevinnými tváričkami presviedčajú o svojej apolitničnosti a na druhej strane zvyšujú svoje požiadavky pre tých ktorí za podpory pána prezidenta snažia neústavnou cestou dostať k moci ľudí ktorí do volieb v roku 2016 neregulárne investovali a regulárne prehrali. Silou – mocou chcú sa uchopiť vedenia štátu aby mohli uchmatnúť posledné zvyšky bohatstva Slovenska a vyrovnať svoje pohľadávky u svojich dlžníkov a k tomu zneužili smrť dvoch mladých ľudí.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.