Založ si blog

Veľká chamtiva Gorila sa mení na roztopašného opičiaka

Na prelome rokov 2011 a 2012 sa dostala na verejnosť dlhu utlmovaná aféra zneužívania politickej moci v podnikateľskej sfére. Odhalenie praktik, keď politici ústavný činitelia na najvyšších miestách zvolení ľudom tejto krajiny zneužívajú svoju moc a korupčne parazitujú pri realizácii tzv. privatizačných a investičných projektov z kapitalizačnou vrstvou ktoré im prináša miliónové provízie z ktorých sa bežnému človeku z ich výšky zatočí hlava.

Kauza pomenovaná Gorila otriasla celým národom, to čo si bojazlivo šepkal v krčmových diskusiách a domácich politických prekáračkách naraz z médii počul a čítal, že to neboli iba závistlivé reči chudoby, ale že je to skutočnosť.

Právom sa ozval hlas ľudí, že je tu čosi čo je treba okamžite riešiť aktérov pranierovať a podľa platných zákonov potrestať. Tí odvážnejší vyšli do ulíc, aby svojím protestom pohli svedomím vtedajšej vlády a príslušných orgánov. Namiesto podpory sa dočkali výsmechu a keď to nepomohlo tak moc si vynútila poslušnosť krvavou bitkou nespokojencov a polievaním ľudí v dvadsať stupňovom mraze.

Všetci sme čakali, že predčasne parlamentné voľby prinesú svetlo v tejto kauze, sklamanie z ďalšieho vývoja je veľké, nie, že sa nič nevyšetrilo, ale zdá sa, že veľká chamtivá Gorila sa začína meniť na roztopašného opičiaka a to niekomu vyhovuje, aby sa národ nedozvedel pravdu, lebo pravdy sa boja najviac ti mocní.

Sláva víťazom, česť porazeným

09.05.2024

Dnes ráno keď som si robil prehľad správ hľadal som nejaký článok ktorý by mi priblížil včerajšie oslavy Dňa víťazstva. A hneď na prvej strane ma upútal nadpis: „Kedysi by ani muche neublížil. Teraz slávny ukrajinský spevák hovorí, že ruským vojakom odsekáva hlavy, ruky i nohy.“ Zmrazilo ma, začal som čítať. Pozrel som na autora článku, neveril som vlastným [...]

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.