Založ si blog

Hyenizmus médií naberá na sile

Posledné horúce dni kedy teplota v celej krajine stúpa nad 30 stupňov Celzia sa Bratislavou nesú za podpory politikov SaS, PS a výraznej podpory slovenských médií protivládne ešte horúcejšie protesty za odstúpenie ministerky kultúry SR pani Šimkovičovej. Protesty sú vraj namierené na podporu odvolaných riaditeľov dvoch štátnych inštitúcii a to riaditeľa Slovenského národného divadla a Slovenskej národnej galérie bez ktorých tieto podľa rečníkoch na tribúnach tieto kultúrne národné inštitúcie nebudú môcť existovať. Nebolo by na tom nič zvláštne, lebo národ slovenský ma ako sa zdá v protestoch za posledných tridsaťpäť rokov tzv. demokracie už svoje skúsenosti. Slovensko protestuje často, raz proti tomu, raz proti onomu. Zvláštnosťou týchto protestov aspoň podľa transparentov a skandovania davu je prianie smrti človeka. Keď sa to už raz nepodarilo tak aspoň väzením pre demokratický zvoleného predsedu slovenskej vlády Róberta Fica. V normálnej spoločnosti sa proti takýmto zmanipulovaným prejavom nenávisti davu postavia média snažia sa vášne davu usmerniť, lebo prianie smrti politika za jeho presvedčenie je nemorálne a prieči sa všetkým zákonom. Bohužiaľ na Slovensku je to naopak médiá ako hyeny sa na tom marazme priživujú, prilievajú ako sa hovorí „olej do ohňa“ rozdúchavajú tlejúcu pahrebu ktorá môže nekontrolovateľne vzplanúť. Čo chceme Slováci novú preliatu krv, tragédiu, lebo z tej májovej sa opoziční politici neponaučili?

Sláva víťazom, česť porazeným

09.05.2024

Dnes ráno keď som si robil prehľad správ hľadal som nejaký článok ktorý by mi priblížil včerajšie oslavy Dňa víťazstva. A hneď na prvej strane ma upútal nadpis: „Kedysi by ani muche neublížil. Teraz slávny ukrajinský spevák hovorí, že ruským vojakom odsekáva hlavy, ruky i nohy.“ Zmrazilo ma, začal som čítať. Pozrel som na autora článku, neveril som vlastným [...]

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.