Založ si blog

Fico, zastaň sa slovenskej chudoby

 

Keď slovenský premiér Róbert Fico na otázku po tom ako sa minuli týždeň na zasadnutí vlády SR dozvedel  o svojvoľnom  postupe  regulačného úradu vedeného Jozefom Holienčíkom ktorého podľa indícii vlády manipulujú lobisti v prospech oligarchistických zoskupení v slovenskej energetike o nehoráznom zvýšení  zálohových faktúr za eletricku energiu pre rok 2017, pohoršene povedal vo vláde a neskoršie to zopakoval pred médiami, že tieto faktúry treba jednoducho „roztrhať a hodiť do koša“.

Premiérov výrok ešte poriadne ani nedoznel a do sveta sa začal raziť opozičný a podplatnými médiami valiť zo všetkých strán na premiéra špina, keď už nestačila zašpiniť premiéra tak začali vylievať  špinu aj na vládneho koaličného partnera  predsedu NR SR Andreja Danka. Nezmyselné a jedovaté hlúposti o nejakom vojenskom povýšení, ktoré v podstate ani pre Slovensko ani pre predsedu Danka nie je podstatné a nič nerieši, je to symbolické gesto ministra obrany, ktoré nič pre občanov Slovenska ani kladne ani záporne neprinesie.

Mám dojem, že toto divadlo malo zakryť snahu premiéra o nápravu podvodných rozhodnutí RÚ v prospech oligarchov podporovaných opozičnými pravicovými politikmi ktorí ovládli energetiku Slovenska. Podľa všetkého je to tak, dokonale sa im  to podarilo, tým naším opozičníkom na čele z OĽaNO, mediálne zmanipulovať národ. To, že na pokyn opozície tvári pred verejnosťou ako slovenský  ľudomil  sa zapojili súkromné média je pochopiteľné, ale že sa do toho zapojila aj verejno – právna RTVS ktorá by mala prinášať svojim daňovým poplatníkom objektívne správy o štáte a hodnotenia vlády je už trocha silná káva dehonestujúca novú koaličnú vládu.

Za štvrť storočie tzv. demokratického Slovenska, predali, alebo lepšie povedané rozkradli predchádzajúce vlády všetko čo malo akú – takú hodnotu a rozdali to slovenským a zahraničným korporáciám, ožobráčili takmer 80% národa, zdevastovali ekonomiku, školstvo, zdravotníctvo, žmýkajú ľudí na každom kroku od vyberania parkového pri nemocniciach na verejných prestieraniach, zrušenia cestovného invalidom, zvyšovaním poplatkov pri správe bytového fondu a pod.  Keď sa zistilo, že už nie čo kradnúť tak začali manipulácie zo štátnymi zákazkami.   Keď premiér zakročil proti týmto neduhom, tak oligarchovia za pomoci ministra hospodárstva SR  regulačného úradu a prostituujúcich médií ako ich nazval sám premiér vymysleli sofistikovaný program ďalšieho zbedačovania slovenských občanov, zavedením rôznych nezmyselných poplatkov za merače, rozvody a pod.  nielen elektrickej energie, ale aj vody a plynu. Nič do toho títo tzv. noví majitelia nedali, všetko už bolo vybudované našimi otcami v prospech všetkých ale oni si z nás spravili otrokov, keď nezaplatíš tak ťa vyhodíme, odpojíme atď.

V čase prvej republiky a neskôr aj za socializmu v Česku medzi pospolitým ľudom koloval žartovný švejkovský slogan „vláda ktorá zdraží pivo padne“. Chcel by som sa opýtať čo s takými ľuďmi ktorých sme si zvolili a ktorí namiesto toho aby nám pomohli prežiť nás tlačia do hrobu.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.