Vojnoví štváči nechajte Rusko na pokoji. . .

8. septembra 2021, Miro Majerník, Nezaradené

 

Dnes ráno 8.9.2021 keď som si otvoril svoju niekedy tak obľúbenú Pravdu a povrchne som si prešiel niekoľko bežných článkov  zastavil som sa pri obsiahlom rozhovore slovenského publicistu Andreja Matišáka pod názvom: „Aj starý tank dokáže zabiť…,“ na tému súčasného vojenského zbrojenia Ruska v ktorom autor položil niekoľko otázok Johanovi Norbergovi zo švédskej agentúry pre obranný výskum. Z troch otázok ma zaujala jedna z nich kde sa pán Matišák pýta švédskeho analytika: Nakoľko  dokáže Západ čítať vojenské úmysly Moskvy a aké je veľké nebezpečenstvo vojny z Ruskom?  Nakoľko na dnešný deň pripadá aj zahájenie blokády Leningradu nemeckým Wermachtom a jeho satelitmi som sa zamyslel nad touto tak závažnou témou vojny, ničenia a vraždenia a chcel by som pánovi novinárovi a všetkým jemu podobným povedať svoj názor:

Pán Matišák a všetci vojny chtiví páni. Starajte sa o svoj národ a jeho problémy a nechajte Rusko na pokoji. Rusko počas jeho existencie vždy niekto na jeho území napadol ale slovanský duch národa a spolupatričnosti sa proti votrelcom vždy ubránil. Rusko vedené cárom Petrom Veľkým dokázalo pri Poltave poraziť v osemnástom storočí európsku koalíciu vedenú Švédskom. Začiatkom 19 storočia dokázalo partizánskou vojnou vyprášiť Napoleona. Začiatkom 20 storočia prežilo revolúciu a občiansku vojnu porazilo kontrarevolúciu vedenú USA a napokon v štyridsiatich rokoch minulého storočia aj nemecký fašizmus. Za pomoci spojencov rozbili Hitlerovi jeho tisícročnú ríšu oslobodili polovicu Európy. Za obrovských ľudských a materiálnych obetí nastolili mier ktorý si užívame už vyše sedemdesiat rokov. Rusko si už zničujúcich vojen na svojom území užilo dosť a ďalšiu vojnu na svojom území nepotrebuje a ani dobyvačné vojny nechce. Skúste pán Matišák nad jedným zo skorších výrokom ruského prezidenta Putina porozmýšľať:

„Keď Západ chce bojovať tak nech sa páči, ale nie na území Ruska,“ potom vy a vaši kumpáni prečo Rusko zbroji pochopíte. Keď ste nepochopili tak vám pošepnem, zbroji aby ubránil mier pre nás bežných ľudí a vám a všetkým vojnochtivým vyvrheľom dal poriadnu príučku.