Fico, zastaň sa slovenskej chudoby

24. januára 2017, Miro Majerník, Nezaradené

 

Keď slovenský premiér Róbert Fico na otázku po tom ako sa minuli týždeň na zasadnutí vlády SR dozvedel  o svojvoľnom  postupe  regulačného úradu vedeného Jozefom Holienčíkom ktorého podľa indícii vlády manipulujú lobisti v prospech oligarchistických zoskupení v slovenskej energetike o nehoráznom zvýšení  zálohových faktúr za eletricku energiu pre rok 2017, pohoršene povedal vo vláde a neskoršie to zopakoval pred médiami, že tieto faktúry treba jednoducho „roztrhať a hodiť do koša“.

Premiérov výrok ešte poriadne ani nedoznel a do sveta sa začal raziť opozičný a podplatnými médiami valiť zo všetkých strán na premiéra špina, keď už nestačila zašpiniť premiéra tak začali vylievať  špinu aj na vládneho koaličného partnera  predsedu NR SR Andreja Danka. Nezmyselné a jedovaté hlúposti o nejakom vojenskom povýšení, ktoré v podstate ani pre Slovensko ani pre predsedu Danka nie je podstatné a nič nerieši, je to symbolické gesto ministra obrany, ktoré nič pre občanov Slovenska ani kladne ani záporne neprinesie.

Mám dojem, že toto divadlo malo zakryť snahu premiéra o nápravu podvodných rozhodnutí RÚ v prospech oligarchov podporovaných opozičnými pravicovými politikmi ktorí ovládli energetiku Slovenska. Podľa všetkého je to tak, dokonale sa im  to podarilo, tým naším opozičníkom na čele z OĽaNO, mediálne zmanipulovať národ. To, že na pokyn opozície tvári pred verejnosťou ako slovenský  ľudomil  sa zapojili súkromné média je pochopiteľné, ale že sa do toho zapojila aj verejno – právna RTVS ktorá by mala prinášať svojim daňovým poplatníkom objektívne správy o štáte a hodnotenia vlády je už trocha silná káva dehonestujúca novú koaličnú vládu.

Za štvrť storočie tzv. demokratického Slovenska, predali, alebo lepšie povedané rozkradli predchádzajúce vlády všetko čo malo akú – takú hodnotu a rozdali to slovenským a zahraničným korporáciám, ožobráčili takmer 80% národa, zdevastovali ekonomiku, školstvo, zdravotníctvo, žmýkajú ľudí na každom kroku od vyberania parkového pri nemocniciach na verejných prestieraniach, zrušenia cestovného invalidom, zvyšovaním poplatkov pri správe bytového fondu a pod.  Keď sa zistilo, že už nie čo kradnúť tak začali manipulácie zo štátnymi zákazkami.   Keď premiér zakročil proti týmto neduhom, tak oligarchovia za pomoci ministra hospodárstva SR  regulačného úradu a prostituujúcich médií ako ich nazval sám premiér vymysleli sofistikovaný program ďalšieho zbedačovania slovenských občanov, zavedením rôznych nezmyselných poplatkov za merače, rozvody a pod.  nielen elektrickej energie, ale aj vody a plynu. Nič do toho títo tzv. noví majitelia nedali, všetko už bolo vybudované našimi otcami v prospech všetkých ale oni si z nás spravili otrokov, keď nezaplatíš tak ťa vyhodíme, odpojíme atď.

V čase prvej republiky a neskôr aj za socializmu v Česku medzi pospolitým ľudom koloval žartovný švejkovský slogan „vláda ktorá zdraží pivo padne“. Chcel by som sa opýtať čo s takými ľuďmi ktorých sme si zvolili a ktorí namiesto toho aby nám pomohli prežiť nás tlačia do hrobu.