Komu slúži tento štát ktorý za nič nemôže.

4. decembra 2013, Miro Majerník, Nezaradené

Je streda 4.12.2013 14.20. 

Práve prebieha v našej jednej slovenskej televízií priamy prenos z tlačovej besedy pod názvom „Parkovanie pred nemocnicami“ na ktorej sa zúčastnene zástupkyňa vlády Slovenskej republiky pani ministerka zdravotníctva a pán riaditeľ štátnej Fakultnej nemocnice Bratislava.

Nemocnica pred rokom podpísala zmluvu z niekým pre uvedených zúčastnených funkcionároch nezmámim koncesionárom koncesionársku zmluvu ktorá povolila vyberať poplatky za parkovisko pred štátnou Fakultnou nemocnicou. Koncesionár podla zmluvy pred mesiacom upravil parkovisko, postavil rampy namontoval parkovacie automaty a od 1.12.2013 vyberá za parkovanie 1euro za hodinu. Parkov-né platí pre pacientov, lekárov, zamestnancov ako aj pre všetkých ktorí si zaparkujú auto na nemocničnom parkovisku celých dvadsaťštyri hodín.  Je skutočne trápne pozerať a počúvať ako sa vyhovárajú, že oni nič oni nič nevedia oni nič nespravili za to môžu pred tým. Nechcem rozoberať ani reprodukovať túto tlačovú besedu, lebo každý kto ma záujem si ju môže v repríze pozrieť, ale sa chcem opýtať či problém ktorý v poslednom čase rozpútal celonárodnú diskusiu a o ktorom sa už pomerne dlho vedelo nebolo možne vyriešiť a problém z parkovaním nechať svojmu osudu.

Dnes sa všetci kompetentný od predstaviteľov vlády, vysokých štátnych inštitúcii vyhovárajú a vinu zvaľujú na niekoho neznámeho. To v tejto vraj demokratickej republike nie je nijaká inštitúcia ktorá by zabránila okrádaniu všetkých bezbranných zamestnancov nemocníc a chorých občanov ktorá by prehodnotila chybne podpísanú zmluvu a vo veci spravila poriadok?  Kde je vláda, parlament, súdy komu to vlastne slúžia?

Niekto mi bude oponovať, je tu právny štát ktorý musí chrániť záujem jednotlivca,súkromný majetok atď. ale tento právny štát by v prvom rade mal chrániť svojich občanov.