. .. a Fico navštívil žatevné pole.

27. júla 2013, Miro Majerník, Nezaradené

Včera po pekných dvoch týždňoch som sa vrátil domov. Kúpim noviny a hneď „hlavná“ správa „Fico návštivil žatevné pole“ prezriem druhe podobné, tak som si zalistoval v jednom u nás najrozšírenejších časopisov a keďže mám zo zvyku listovať od zadu čítam „Žatva“ a Fico uprostred vysvetľuje novinárom ako sa zaujíma o poľnohospodárstvo a čo treba robiť aby sa situácia zlepšila a Slovensko bolo ako v „starých časoch“ rozumej pred rokom 1989 s potravinami sebestačne.

Otvorím počítač a zase Fico, prečítam pár komentárov a Fico.

Sám pre seba si hovorím, konečne sa naší vrchní volení funkcionári zodpovední za chod štátu rozhýbali a vyšli aj medzi národ v čase žatvy a nie iba pred voľbami.

A tak aj keď to nie je ta správna správa začítam sa, všetko čo sa o tejto udalosti píše je negatívne dokonca som dospel k názoru, že za všetko čo sa zle udialo v našom poľnohospodárstve za posledných dvadsaťštyri rokov môže Fico.

Sám sebe si dávam otázku čo také zle „ten“ Fico urobil keď vyšiel na žatevné pole? Veď aj ja sa občas pristavím a sledujem veľké kombajny ako sekajú zrele obilie a ako im to ide od ruky. Dokonca si pospomínam aj na staré časy keď sa roľník lopotil kosou aby pozbieral svoj „chlieb každodenný“ veď chlieb to je život a to že sa predseda vlády zaujíma o život nás ktorí máme niekedy iné predstaví o fungovaní štátu je niektorým naším spoluobčanom na smiech, veď oni na to majú všetko čo potrebujú si zadovážia v supermarketoch a veľmi pochybujem či aspoň vedia ako sa to všetko dorába.

Rozmýšľam či to sme až tak hlboko klesli, že si nevážime nielen sami seba svoju prácu, ale ani prácu druhých?