Veľká chamtiva Gorila sa mení na roztopašného opičiaka

19. septembra 2012, Miro Majerník, Nezaradené

Na prelome rokov 2011 a 2012 sa dostala na verejnosť dlhu utlmovaná aféra zneužívania politickej moci v podnikateľskej sfére. Odhalenie praktik, keď politici ústavný činitelia na najvyšších miestách zvolení ľudom tejto krajiny zneužívajú svoju moc a korupčne parazitujú pri realizácii tzv. privatizačných a investičných projektov z kapitalizačnou vrstvou ktoré im prináša miliónové provízie z ktorých sa bežnému človeku z ich výšky zatočí hlava.

Kauza pomenovaná Gorila otriasla celým národom, to čo si bojazlivo šepkal v krčmových diskusiách a domácich politických prekáračkách naraz z médii počul a čítal, že to neboli iba závistlivé reči chudoby, ale že je to skutočnosť.

Právom sa ozval hlas ľudí, že je tu čosi čo je treba okamžite riešiť aktérov pranierovať a podľa platných zákonov potrestať. Tí odvážnejší vyšli do ulíc, aby svojím protestom pohli svedomím vtedajšej vlády a príslušných orgánov. Namiesto podpory sa dočkali výsmechu a keď to nepomohlo tak moc si vynútila poslušnosť krvavou bitkou nespokojencov a polievaním ľudí v dvadsať stupňovom mraze.

Všetci sme čakali, že predčasne parlamentné voľby prinesú svetlo v tejto kauze, sklamanie z ďalšieho vývoja je veľké, nie, že sa nič nevyšetrilo, ale zdá sa, že veľká chamtivá Gorila sa začína meniť na roztopašného opičiaka a to niekomu vyhovuje, aby sa národ nedozvedel pravdu, lebo pravdy sa boja najviac ti mocní.