Založ si blog

Priatelia nedajme sa oklamať falošnými politikmi

Nespokojnosť s niečím čo je štandardným ustáleným javiacim sa ako prežitok, či je to v politike, náboženstve, spoločenskom živote, alebo v iných oblastiach od nepamäti ľudstva vždy bolo hnacím motorom niečoho nového, lebo vo väčšine sa tým získala nová kvalita teda pokrok  v živote ľudí, spoločenských tried, národov, štátov a v konečnom dôsledku celého ľudského rodu. Nespokojnosť malého Slovenska je myslím v súčasnej dobe na mieste, nie sme spokojní s tým čo sa na Slovensku deje, nie sme spokojní z celkovou spoločenskou atmosférou. Napriek tomu, že za posledných dvadsaťosem rokov Slovensko dosiahlo určité pozitíva stále  máme dojem, že nás politici klamu, súdnictvo je nespravodlivé, polícia nedôveryhodná, upadajúce zdravotníctvo, školstvo a sociálny systém to iba potvrdzujú.

Pred vyše štvrťstoročím keď som sedel pred z jedným mojim priateľom televízorom pri hlasovaní parlamentu o zrušení článku 4 ústavy Československej socialistickej republiky sme vo vytržení stávali zo stoličky a imaginárne fandili poslancom aby konečne padol monopol jednej strany a čosi sa zmenilo. Symbolický som štrngal z kľučami a chválil odvahu všetkých tých ktorí vystúpili na tribúny, úprimne som sa tešil, sklamanie prišlo o čosi neskoršie, ale rýchlo. Výsledok: Netrvalo ani dva roky vyhodili ma z práce, vyhodili aj ďalších, zo začiatku to boli jedinci, desiatky, stovky, tisícky až napokon stotisíce. Rozpredali fabriky, družstva, nemocnice, pribudli nezamestnaní, bezdomovci, chudoba, ale vraj prišla sloboda, demokracia a s ňou oligarchovia, exekútori, chudobní chudobneli, bohatí bohatli.

Pred niekoľkými rokmi, nespokojnosť z riadením štátu znovu narastala objavila sa Gorila, na svetlo sveta sa dostali informácie, že čosi v tomto našom malom štáte je zlé. Pár jedincov znova vystúpilo na tribúny veril som im, veril som, že odstránením problémov z nečestnými politikmi svet bude krajším, stal som v mraze na námestí, vydal som sa z davom do ulíc poliali vodou. Výsledok:  dostal som chrípku a dva mesiace som si odležal a čo tí z tribún, dnes sú poslanci parlamentu a pridali sa k tým proti ktorým boli, a čo ľudia? Tí si otreli ústa a nespokojní sú ďalej a právom.

Poslednú sobotu som vošiel do davu na námestí, pár nespokojných jedincov zase stálo na tribúne a dav skandoval aj keď mi zatiaľ nikto neublížil, mrazilo ma. Už vidím nových mocipánov ktorí sa nám obyčajným smejú. Predpokladaný výsledok: nám dojem, že teraz prehrejeme všetci, vyhrajú tí ktorí nás manipulujú oni si dosadia politikov ktorých si dav praje a to je jedno z ktorého tábora pochádzajú.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.