Založ si blog

Slobodu slova, a pravdu nemožno umlčať ani európskymi medajlami

Po ohlásení  oznamu, v ranných spravách verejnoprávnej RTVS, že dnes 10.7. 2017 Európska únia, respektíve jej parlament bude vyznamenávať, udeľovať  významnú cenu slovenskému blogerovi, ktorý sa verejne angažuje pri odhaľovaní konšpiračných novinároch, blogerov a iných ľudí vyjadrujúci v rámci toľko proklamovanej aj  samotnou EÚ slobodu slova, svoj názor na politické, spoločenské, ale aj kultúrne udalosti vo svete a doma.

Zo začiatku ma tento oznam tak trocha ako príležitostného blogera povzbudil, že EÚ pamätá aj na Slovákov a tak som si vyguglil o čo vlastne ide.  Bol som dosť prekvapený a po hlbšom preštudovaní  podrobnosti dokonca aj sklamaný že čosi tu v hierarchii hodnôt na Slovensku a určite aj v EÚ neklape. Jedným sa slobodné písanie a vyjadrovanie upiera šikanuje sa ich, články sa im vymazávajú, dokonca sme zašli až tak ďaleko, že týchto ľudí pokladáme za vyvrheľov spoločnosti, druhým ktorí slobodu slova potierajú, že vraj v záujme mocných, alebo aspoň tých ktorí im za prekrúcanie pravdy dobré zaplatia, že tak to musí byť a sú proti slobode slova a pravde tých sa vyznamenáva.

Nie som ani politikom ani odborníkom na tieto otázky len mi toto čosi mi pripomenulo. Pripomenulo mi to časy dávno minule ako sa vtedy rozdávali medaile nie vždy zaslúžene ba došlo neraz aj tak ďaleko, že niektorí horlivci aj za potieranie slobody slova a pravdy, vtedy sa vyznamenávali, dokonca až na večné časy. Verím, že teraz to nie je na večné časy, že čas odveje aj tieto nehorázne absurdnosti a zostane iba trpká spomienka nových generácii na časy kedy sloboda slova a pravda boli iba rozmarom v rukách mocných na zahmlenie svojich činov voči národom tak ťažko skúšaného sveta.

Verím, že klamanie a nepriznávanie objektívnej pravdy časti našich novinárov a blogerov ktorí potieraním pravdy prostredníctvom médií, tak ako sa jednotlivé udalosti dejú sa rozplynie ako prach na krídlách slobody prejavu a pravdy pre všetkých ktorí tento svet tvoríme.

.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.