Založ si blog

Čo ma spoločné politická statočnosť z bezohľadnosťou zviditeľniť sa

K napísaniu týchto riadkov ma inšpirovali dve navzájom tak trochu súvisiace skutočnosti prvá z nich  rozvírila pokojnú hladinu tohoročných vianočných sviatkov a ta druha spochybnila súdnosť jedného váženého slovenského spisovateľa.

Prvá inšpirácia: Vianoce roku 2013 boli podľa očakávania v našich masovokomunikačných prostriedkov v znamení náboženských a rozprávkovo – zábavných programov. Rušivým prvkom tohoročných Vianoc bola obrovská publicita okolo prepustenia dvoch dievčeniec , že vraj vysoko umeleckej hudobnej skupiny Pussy Riot z ruského kriminálu.

 Neviem pochopiť a je to príliš absurdné čím si tato hudobná skupina zaslúžilá takú publicitu slovenských, ale aj svetových médií, komu toto všetko poslúžilo. Je to síce vec názoru, ale spraviť niekoho svetovým hrdinom len zato, že nahý a ešte vo vysokom stupni tehotenstva súloží na verejnosti  v nákupnom centre si do rozkroku vkladá mŕtvu a mrazenú hydiny a neskôr znesvätí pravoslávne náboženské cítenie ruského národa nejakou pochybnou a hudobnou produkciou vraj modlitbou proti ruskému prezidentovi a cirkvi a potom zato je podľa platných ruských zákonov odsúdený, takéto hrdinstvo ktoré si zaslúži opovrhnutie bežný a normálny človek považuje za zvrátenosť.

Ako druha inšpirácia mi poslúžilo vzhliadnutie videoklipu kde v mojich kladných hodnoteniach aj napriek určitým výhradám vážený  najskôr socialisticky a neskôr politický sa prispôsobiaci slovenský spisovateľ, básnik a dramatik sa Ľ. Feldek sa vyznáva o politickej, ľudskej a morálnej statočnosti . Výsledkom jeho hodnotenia je prirovnanie vyššie zmiernej hudobnej skupiny Pussy Riot a slovenského arcibiskupa Bezáka. Neviem pochopiť, je možné, že si iba poplietol dojmy z pojmami, lebo ako sám priznáva, že mal v sebe niekoľko „koniačikov“, ale aj tak z úst tak inteligentného a rozhľadeného človeka je to neseriózne.

Niekto mi bude v mojom názore oponovať, niekto sa prikloní, nechcem týmto niekoho urážať, podceňovať, alebo znevažovať každého názor si rád vypočujem aj keď z ním nemusím súhlasiť, ale v tomto článku chcem poukázať na to, že z našimi názormi na svet, politiku a mienkou svojho ja niekto manipuluje a presvedčuje nás že čierne je biele a biele je čierne podľa toho ako sa to komu hodí a to keď máme ešte trochu súdnosti nedopusťme, lebo sa staneme otrokmi a posluhovačmi mocných a to je cesta pekla, prepadu ľudskej dôstojnosti.

 

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.