Založ si blog

Rómovia dvihajú hlavy a čo milovaný národ?

Včera nám Rómovia vyšli do ulíc, predstavte si, akí sú trúfal od dobroty nevedia čo robiť, chceli sa stretnúť z ministrom práce a dokonca aj predsedom vlády, ale tí nemali na nich čas. Predsedovi vlády odovzdali prázdny hrniec a či ho tí bordeláry vôbec umyli? Takto nejak mi komentoval jeden z mojich priateľov, keď som mu pri stretnutí položil obligátnu otázku „čo je nové“. Ďalšia debata pokračovala v duchu, čo si to dovoľujú, žijú z našich dani, nepracujú, ale iba vystriekajú ruky prosiac o almužnu atď. veď to každý pozná, nič pozitívne všetko negatívne ako by neboli ľudia a občania tejto krajiny.

Keď sa človek hlbšie zamysli nad rómskou problematikou je to skutočne tak ako si mi majoritná väčšina vykresľujeme svojich spoluobčanov? Nechcem nikomu vstupovať do svedomia, ale to čo vidíme za posledné štvrťstoročie je iba dôsledok zlyhania, zainteresovaní hovoria, že je to zlyhanie štátu a zrejme to aj tak bude, že zlyhal štát a  k tomu doplním aj ľudia ktorí ho viedli to znamená a to sú všetky vládne garnitúry. Sú hlasy, že si za všetko môžu sami Rómovia, svojou negramotnosťou, lenivosťou a pod. ale tých je zrejme menej. Pravdu majú obaja posudzovatelia, ale nikto sa nezamýšľa nad príčinou tohto nepotešiteľného stavu, alebo ju nikto nedokáže doriešiť?

Príčinu tohto stavu dokonalé jednou vetou vysvetlil líder a organizátor včerajšieho protestného pochodu slovenských Rómov, keď sa ho redaktorka SR pýtala ako chcú riešiť problematiku Rómov keď je tu kríza niet práce a na nič nie sú peniaze. „Peniaze aj práca sú, len ich vlády za posledných dvadsať rokov rozkradli“.

Miliardy, majetok, bohatstvo štátu ktorého štát bol zlý vlastník sa rozkotúľalo do „správnych“ rúk o čom svedčí zdevastované hospodárstvo, zdravotníctvo, školstvo, socialný systém a dokonca aj šport. Teraz je veľmi jednoduché povedať niet peňazí, niet práce, zbaviť sa zodpovednosti, ale tu je národ ktorý chce žiť, tešiť sa z dneška a nie zas čakať na „krajšie zajtrajšky“.

Určite týmto výrokom bolo prekvapených viacej ľudí, že človek ktorého etnikom väčšina z nás opovrhuje povedal pravdu, ale mi ktorých sa to tiež bezprostredne týka mlčíme, prikyvujeme a zdá sa, že sme ešte stále spokojní.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.