Založ si blog

Nespokojnosť potrebuje odvahu

Blížia sa predčasne parlamentné voľby nespokojnosť Slovákov, akoby dosahovala vrchol. Z každej strany sa nás z billboardov usmievajú, niektorí si len tak meravo hľadia, budúci naší slovenský politici, ministri a poslanci. Tí smelší a mocnejší sa nám prostredníctvom  médii prihovárajú sľubujú, očierňujú tých druhých a tí druhý zase tých prvých, stále dookola.  Ich anjelské hlasy pre niekoho znejú ako rajská hudba, ale väčšine je čoraz odpornejšie.

Potoky špiny ktorú si na seba  budúci slovenský politici, ministri a poslanci vylievajú, prehlušujú ich sľuby občanom ako sa po voľbách všetko zmení. Napravia sa chyby tých pred nimi a vyvedú Slovensko z toho svrabu do ktorého sa posledných dvadsať rokov ponára a nezáleží či sú to modrý, červený, zelený, ľudový a ešte neviem aký všetci sľubujú.

Občania sú nespokojní, neveria im. Keď sa tak človek rozhliadne okolo seba zisti, že nespokojnosť sa týka už veľkého počtu občanov, jedny to chcú riešiť tým, nepôjdu voliť, druhý tým, že vhodia neplatný lístok, ale všetci svorne nadávajú. Nadávajú na vládu, prezidenta, poslancov. Určite právom, lebo po rokoch vládnutia demokratických vlád všetci kradli, podvádzali a zbedačovali občanov Slovenska namiesto toho, aby ho podporovali a chránili.

Pred pár týždňami sa niekoľko mladých ľudí rozhodlo zburcovať národ z letargie. Ozvali sa, verejne vyšli na námestie a zavolali aj druhých. Všetci vieme, že v tomto štáte nie je všetko v poriadku. Nefunguje zdravotníctvo, školstvo, bujnie korupcia, poplatná je justícia, polícia, netransparentnosť postihuje všetky odvetvia hospodárstva.

Ľudia tlieskali, niektorí aj hlasnejšie zakričali iní iba tak keď ich nikto nevidel súhlasne prikyvovali. Konečne sa tu niekto zobudil, poukázal na nemorálnosť politikov ktorí sa topia v Gorilách, Sasankách a ešte v boh vie akých kauzách a zrazu tu nastúpili „poplatné a mienkotvorné“ slovenské média a všetko je inak. To iba pár podplatených mladých dievčat a príbuzných politikov sa zapredali a nalákali niekoľko nafetovaných extrémistov aby robili neporiadok a prejavovali nespokojnosť. Nech pravda je akákoľvek lebo to čo tvrdia o organizátoroch a účastníkov protestov média je lož, treba týmto ľuďom uznať ich odvahu.

Skúste sa všetci tí ktorí počin týchto ľudí zatracujete postaviť sa zoči voči od hlavy po päty ozbrojeným policajtom a svojím hlasom vyjadriť, že ste s politikou vlády, prezidenta a parlamentu nespokojný. Ruku na srdce koľkí z nás by sme to urobili. Niektorí nemáme odvahu, bojíme sa čo keď nás tam niekto uvidí a bude zle. Radšej čakáme, nejak to dopadne, že to spravy niekto za nás.

Keď nemáme odvahu, tak týchto ľudí neponižujme a neverme osočovaniu zo strany medií, lebo to čo robia, robia možno aj pre nás obyčajných ľudí, dôchodcov, ale aj mladých. Keď už to neprinesie nijaký veľký výsledok, lebo čím silnejší a bohatší ma inú pravdu ako ten slabší a chudobnejší a politici nebudú za svoje nekalé činy potrestaný tak aspoň sa spamätajú, že sú tu pre ľudí a nie pre svoje široké lakte.

Čo nám vzal a priniesol po 35 rokoch kapitalizmus

28.03.2024

Druhou svetovou vojnou rozvrátená Európa v májových dňoch roku 1945 jasala. Európania verili, že prichádza večný mier a národy pri riešení svojich konfliktoch už nikdy nesiahnu po zbraniach. Ale opak bol pravdou, Európa sa rozdelila vznikli dva protichodné tábory. Západ ktorý oslobodili Američania budovali osvedčený kapitalizmus a východ ktorý oslobodil Sovietsky zväz sa [...]

Ondrej Nepela športovec ktorý oslnil svet

22.01.2024

Dnes 22.1.2024 si športový svet pripomína nedožité 73 narodeniny najlepšieho slovenského športovca dvadciatého storočia Ondreja Nepelu. S krasokorčuľovaním začal už v detstve, keď ako sedemročný pri televíznom prenose z majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní začal pred televíznou obrazovkou napodobňovať krasokorčuliara Karola Divína. Jeho rodičia v ňom objavili [...]

Slovenské zdravotníctvo zlyháva, robte už niečo páni politici

19.11.2023

Pri výročí 17 novembri keď časť poväčšine mladých ľudí pod vplyvom ideologickej a mediálnej propagácie v týchto dňoch ospevuje výdobytky tzv. Nežnej revolúcie ako slobodu slova, možnosť voľného cestovania a pod. To je v poriadku, ale treba tým mladým a poväčšine ešte zdravým ľuďom povedať, že nech sa majú na pozore, lebo na Slovenku dejú veci ktoré nám, ale v [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.